pół pęczka szparagów
opakowanie miksu sałat z rukolą
15 pomidorków koktajlowych
opakowanie sera fety
1 czerwona cebula mała
sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
zioła prowansalskie lub inne ulubione zioła 1 łyżka
sól,pieprz
Wykonanie:
Szparagom odłamujemy końcówki i gotujemy ok 5 minut w osolonej wodzie. Studzimy. Na talerz wykładamy miks sałat, na to pokojone na połówki pomidorków, ser feta,kązki cebuli, oraz układamy szparagi. Łączymy oliwę z sokiem z cytryny, dodajemy zioła oraz delikatnie solimy i dopawiamy piepzem. Polewamy sałatkę.
Uwielbiam sałatki w twoim wydaniu . Musze przyznać , że pomysłowe i bardzo smakowicie wygląda .
OdpowiedzUsuńbardzo pyszna i zdrowa sałatka :)
OdpowiedzUsuńbrtm781cb
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet