pół pęczka szparagów
opakowanie miksu sałat z rukolą
15 pomidorków koktajlowych
opakowanie sera fety
1 czerwona cebula mała
sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
zioła prowansalskie lub inne ulubione zioła 1 łyżka
sól,pieprz
Wykonanie:
Szparagom odłamujemy końcówki i gotujemy ok 5 minut w osolonej wodzie. Studzimy. Na talerz wykładamy miks sałat, na to pokojone na połówki pomidorków, ser feta,kązki cebuli, oraz układamy szparagi. Łączymy oliwę z sokiem z cytryny, dodajemy zioła oraz delikatnie solimy i dopawiamy piepzem. Polewamy sałatkę.
Uwielbiam sałatki w twoim wydaniu . Musze przyznać , że pomysłowe i bardzo smakowicie wygląda .
OdpowiedzUsuńbardzo pyszna i zdrowa sałatka :)
OdpowiedzUsuń