środa, 21 maja 2014

SAŁATKA Z TRUSKAWKAMI

Połączenie niecodzienne, to przyznać trzeba, ale w smaku... nie oceni ten kto nie próbował, więc nie czekajcie, składniki ogólnodostępne, próbujcie !


Składniki:

2 garście rukoli
garść orzechów włoskich Bakalland
pól szklanki migdałow w płatkach Bakalland
5 truskawek
kilka kostek sera fety
3 łyżki octu winnego
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz- opcjonalnie

Wykonanie:

Na talerzu układamy rukolę, na niej pokrojone  w plastry truskawki. Kruszymy ser feta, rozdrabniamy orzechy, posypujemy sałatkę. Na suchej patelni podprażamy migdały, również posypujemy sałatkę. Ocet winny łaczymy z sokiem z cytryny, polewamy po sałatce. Jesli chcemy możemy jeszcze oprószyć solą i pieprzem.




6 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie sałatki, czasami zamiast fety dodaję ser Bałkański np. z lidla, trochę mniej słony :)

    OdpowiedzUsuń
  2. PYSZNOŚCI UWIELBIAM TRUSKAWKI POD RÓŻNYMI POSTACIAMI TWOJA TEŻ JEST BARDZO CIEKAWA I WPADA W OKO .

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszna sałateczka, takie to ja lubie :)

    OdpowiedzUsuń