Połączenie niecodzienne, to przyznać trzeba, ale w smaku... nie oceni ten kto nie próbował, więc nie czekajcie, składniki ogólnodostępne, próbujcie !
Składniki:
2 garście rukoli
garść orzechów włoskich Bakalland
pól szklanki migdałow w płatkach Bakalland
5 truskawek
kilka kostek sera fety
3 łyżki octu winnego
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz- opcjonalnie
Wykonanie:
Na talerzu układamy rukolę, na niej pokrojone w plastry truskawki. Kruszymy ser feta, rozdrabniamy orzechy, posypujemy sałatkę. Na suchej patelni podprażamy migdały, również posypujemy sałatkę. Ocet winny łaczymy z sokiem z cytryny, polewamy po sałatce. Jesli chcemy możemy jeszcze oprószyć solą i pieprzem.
Uwielbiam takie sałatki, czasami zamiast fety dodaję ser Bałkański np. z lidla, trochę mniej słony :)
OdpowiedzUsuńPYSZNOŚCI UWIELBIAM TRUSKAWKI POD RÓŻNYMI POSTACIAMI TWOJA TEŻ JEST BARDZO CIEKAWA I WPADA W OKO .
OdpowiedzUsuńpyszna sałateczka, takie to ja lubie :)
OdpowiedzUsuńmmmmm ciekawa sałatka
OdpowiedzUsuńPełna witamin sałatka.
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń