Lubicie kuchnię chińską? ja lubię i moja rodzina także lubię też ją ,,doprawiać" pod swój smak. Zapraszam!!
Składniki:
50dag piersi zkurczaka
25 dag mieszanki chińskiej mrożonej
3 łyzki sosu sojowego
słoik sosu chińskiego 500g
1 papryczka chili
pieprz,sól-do smaku
olej do smażenia
2 szklanki ryżu
Wykonanie:
Piersi kurczaka kroimy na małe paseczki,polewamy sosem sojowym,dokładnie mieszamy,zeby sos pokrywał całego kurczaka,odstawiamy na min.2 godz do lodówki.Po tym czasie smazymy an rogrzanym oleju ok 3 minut,wrzucamy zamrożone warzywa,dusimy ok 15 minut mieszając
Na pateknię dokładamy sos chiński,duimy jeszcze ok 10 minut. Ryz gotujemy w osolonej wodzie,podajemy z ryżem
Wiesz ja też czasem wpadam na taki pomysł i szykuje coś ekstra . Tak jak ty teraz .
OdpowiedzUsuńtaką kuchnię to ja też lubię, zwłaszcza jak wygląda tak apetycznie :)
OdpowiedzUsuńSzybko i smacznie, lubię takie obiadki, zawsze na tygodniu azjatyckim w Lidlu robię zapas przypraw i sosów, są pyszne :)
OdpowiedzUsuńpychota
OdpowiedzUsuńTeż czasem robię taki obiadek szybko się go robi jest pyszne i syte...
OdpowiedzUsuń