poniedziałek, 19 maja 2014

PIERŚ KURCZAKA Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU

Lubicie kuchnię chińską? ja lubię i moja rodzina także lubię też ją ,,doprawiać" pod swój smak. Zapraszam!!
 

Składniki:

50dag piersi zkurczaka
25 dag mieszanki chińskiej mrożonej
3 łyzki sosu sojowego
słoik sosu chińskiego 500g 
1 papryczka chili
pieprz,sól-do smaku
olej do smażenia
2 szklanki ryżu


Wykonanie:

Piersi kurczaka kroimy na małe paseczki,polewamy sosem sojowym,dokładnie mieszamy,zeby sos pokrywał całego kurczaka,odstawiamy na min.2 godz do lodówki.Po tym czasie smazymy an rogrzanym oleju ok 3 minut,wrzucamy zamrożone warzywa,dusimy ok 15 minut mieszając
Na pateknię dokładamy sos chiński,duimy jeszcze ok 10 minut. Ryz gotujemy w osolonej wodzie,podajemy z ryżem


5 komentarzy:

  1. Wiesz ja też czasem wpadam na taki pomysł i szykuje coś ekstra . Tak jak ty teraz .

    OdpowiedzUsuń
  2. taką kuchnię to ja też lubię, zwłaszcza jak wygląda tak apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szybko i smacznie, lubię takie obiadki, zawsze na tygodniu azjatyckim w Lidlu robię zapas przypraw i sosów, są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Też czasem robię taki obiadek szybko się go robi jest pyszne i syte...

    OdpowiedzUsuń