piątek, 13 marca 2015

PSTRĄG ŁOSOSIOWY PIECZONY

Przy piątku zapraszam na pyszny kawałek pstrąga. Zapieczony, doprawiony tak jak lubię, mniam...
 Składniki:
1 filet z pstrąga łososiowego
sól,pieprz, słodka papryka, ostra papryka
suszone: czosnek , bazylia i pomidory- susz
Olej rzepakowy z Wielkopolski Semco 
Wykonanie:
Filet nacieramy solą, pieprzem, paprykami oraz bazylią, czosnkiem i pomidorami- suszem. 
Układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok 20 minut w 170 st. Podajemy z sosem 
śmietanowo czosnkowym.

27 komentarzy:

  1. pieczona rybka, świetnie doprawiona, do tego lekka sałatka i pyszny obiad gotowy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie ulubiona ryba (no, może jeszcze pstrąg)
    A pieczonej dawno nie robiłam :)-wyśmienicie

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię taką rybkę. Nie potrzeba nic więcej :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale nam ochoty teraz narobiłaś wieczorem :D

    OdpowiedzUsuń
  5. mniaam :)
    wspólna obs ? zacznij i daj znac http://paperlifex33.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Rybka wygląda ciekawie . pewnie smakuje wybornie .

    OdpowiedzUsuń
  7. Piękny kawałek rybki. Aż chce się jeść.

    OdpowiedzUsuń
  8. może być- troszke ości w filecie przeszkadza w jedzeniu , a pozatym ok.

    OdpowiedzUsuń