środa, 25 marca 2015

BIAŁA KIEŁBASA ZAPIEKANA W MUSZTARDZIE

Moja kolejna propozycja podania białej kiełbasy na świąteczny stół. Choć na pewno i bez okazji świetnie zasmakuje
 Składniki:
5 surowych białych kiełbas
1 cebula
3 łyżki majeranku
szklanka piwa
szklanka bulionu warzywnego
sól,pieprz
świeży tymianek
4 łyżki musztardy jaką lubimy
Wykonanie:
Do garnka wlewamy bulion, piwo, dodajemy majeranek, pokrojoną cebulę, dodajemy sól i pieprz. 
Wkładamy kiełbaski, gotujemy ok 15 minut. Po tym czasie wykładamy do naczynia żaroodpornego, 
nacinamy, smarujemy musztardą, obkładamy świeżym tymiankiem. Zapiekamy do zrumienienia kiełbaski, podlewamy wywarem zgotowania 
kiełbaski. Posypujemy świeżym tymiankiem. 

36 komentarzy:

  1. Bardzo fajny pomysł na białą kiełbasę :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Marzenko, kiełbaska rzeczywiscie pyszna

      Usuń
  2. U mnie nikt nie lubi białej kiełbasy tylko Ja.
    A że JA jutro gotuję to sobie zrobię :)
    Przepis już zanotowany :)
    Dziękuję :]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bedzie mi miło jak wypróbujesz przepis :)

      Usuń
  3. Bardzo apetyczna taka rumiana biała :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja ja bardzo lubię a moi synowie wręcz uwielbiają

      Usuń
  4. Ciekawy przepis. I apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo smaczna propozycja na biała kiełbasę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Na święta białą kiełbasę robię przeważnie dla mojego męża. A przy okazji reszta gości też chętnie zje. A może zrobię wg Twojego przepisu?

    OdpowiedzUsuń
  7. Mój mąż uwielbia tę kiełbaskę :)))

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny pomysł :) pyszne kiełbaski :)

    OdpowiedzUsuń
  9. nie zbyt często kupuję białą kiełbasę, ale na Wielkanoc musi być obowiązkowo. W musztardzie smakowicie się prezentuje!

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam białą kiełbasę, także chętnie wykorzystam Twój przepis Majeczko:) U mnie wszyscy lubią, tylko ja muszę ja sobie upiec, więc przepis jak znalazł :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie przepadam za białą kiełbasą , ale twoje wyglądają bardzo apetycznie, skusiła bym się .

    OdpowiedzUsuń
  12. JA ZAPIEKAM BIAŁĄ KIEŁBASKĘ W PRODIŻU, POD KONIEC DODAJE CEBULKĘ . STYGNIE W TYM SWOIM SOSIKU JEST TEŻ BARDZO PYSZNA. ALE TEGO PRZEPISU RÓWNIEŻ SRPÓBUJĘ...MOI PANOWIE LUBIĄ PIWKO !!! PZDR HALINA

    OdpowiedzUsuń
  13. Wieki nie jadłam białej kiełbaski:-) Na Twoją aż ślinka cieknie:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szkoda ze się tak nie da, bym Ci podrzuciła kawałeczek

      Usuń
  14. Na trochę białej kiełbasy pozwalamy sobie tylko raz w roku i raczej jemy ją zwyczajnie bez wymyślania ale taką wersję naprawdę byśmy chciały zjeść chociaż z tym piwem mogłoby być różnie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie czuć tego piwa, jest pyszna, naprawdę polecam

      Usuń
  15. Ale mam smak na takie kiełbaski bardzo przyrumienione:)

    OdpowiedzUsuń