Składniki:
5 surowych białych kiełbas
1 cebula
3 łyżki majeranku
szklanka piwa
szklanka bulionu warzywnego
sól,pieprz
świeży tymianek
4 łyżki musztardy jaką lubimy
Wykonanie:
Do garnka wlewamy bulion, piwo, dodajemy majeranek, pokrojoną cebulę, dodajemy sól i pieprz.
Wkładamy kiełbaski, gotujemy ok 15 minut. Po tym czasie wykładamy do naczynia żaroodpornego,
nacinamy, smarujemy musztardą, obkładamy świeżym tymiankiem. Zapiekamy do zrumienienia kiełbaski, podlewamy wywarem zgotowania
kiełbaski. Posypujemy świeżym tymiankiem.
Bardzo fajny pomysł na białą kiełbasę :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko, kiełbaska rzeczywiscie pyszna
UsuńPycha!!!:)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńU mnie nikt nie lubi białej kiełbasy tylko Ja.
OdpowiedzUsuńA że JA jutro gotuję to sobie zrobię :)
Przepis już zanotowany :)
Dziękuję :]
Bedzie mi miło jak wypróbujesz przepis :)
UsuńBardzo apetyczna taka rumiana biała :)
OdpowiedzUsuńJa ja bardzo lubię a moi synowie wręcz uwielbiają
UsuńCiekawy przepis. I apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńPyszności jak zawsze :)
OdpowiedzUsuńbardzo smaczna propozycja na biała kiełbasę :)
OdpowiedzUsuńOj tak, naprawdę polecam
UsuńNa święta białą kiełbasę robię przeważnie dla mojego męża. A przy okazji reszta gości też chętnie zje. A może zrobię wg Twojego przepisu?
OdpowiedzUsuńKrysiu, byłoby mi bardzo miło ;)
UsuńMój mąż uwielbia tę kiełbaskę :)))
OdpowiedzUsuńU mnie wszyscy się nią zajadają :)
UsuńŚwietny pomysł :) pyszne kiełbaski :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuńnie zbyt często kupuję białą kiełbasę, ale na Wielkanoc musi być obowiązkowo. W musztardzie smakowicie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńNaprawdę polecam
UsuńUwielbiam białą kiełbasę, także chętnie wykorzystam Twój przepis Majeczko:) U mnie wszyscy lubią, tylko ja muszę ja sobie upiec, więc przepis jak znalazł :D
OdpowiedzUsuńSuper, cieszę się
UsuńNie przepadam za białą kiełbasą , ale twoje wyglądają bardzo apetycznie, skusiła bym się .
OdpowiedzUsuńSpróbuj, pyszna jest
UsuńJA ZAPIEKAM BIAŁĄ KIEŁBASKĘ W PRODIŻU, POD KONIEC DODAJE CEBULKĘ . STYGNIE W TYM SWOIM SOSIKU JEST TEŻ BARDZO PYSZNA. ALE TEGO PRZEPISU RÓWNIEŻ SRPÓBUJĘ...MOI PANOWIE LUBIĄ PIWKO !!! PZDR HALINA
OdpowiedzUsuńNapewno smakuje wysmienicie
Usuńi z piwkiem - pychota
OdpowiedzUsuńOj tak :)
UsuńWieki nie jadłam białej kiełbaski:-) Na Twoją aż ślinka cieknie:-)
OdpowiedzUsuńSzkoda ze się tak nie da, bym Ci podrzuciła kawałeczek
UsuńNa trochę białej kiełbasy pozwalamy sobie tylko raz w roku i raczej jemy ją zwyczajnie bez wymyślania ale taką wersję naprawdę byśmy chciały zjeść chociaż z tym piwem mogłoby być różnie ;)
OdpowiedzUsuńNie czuć tego piwa, jest pyszna, naprawdę polecam
Usuńsmaczna kiełbaska :)
OdpowiedzUsuńAle mam smak na takie kiełbaski bardzo przyrumienione:)
OdpowiedzUsuń