piątek, 27 marca 2015

ROLADKI Z MASĄ SEROWO JAJECZNĄ

Możecie podchodzić niechętnie do tego przepisu, ale szczerze polecam. Bardzo fajny smak ma połączenie żółtego sera z żółtkami jajek. W szynce stanowi fajna przekąską nie tylko na święta
 Składniki:
20 plastrów szynki konserwowej 
10 jajek 
25 dag żółtego sera w kawałku 
szczypiorek- z cebulki dymki- do przewiązania 
sól,pieprz do smaku 
majonez 3 łyżki 
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do nich starty na dużych oczkach ser. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3 łyki majonezu. Gotową pastę wykładamy na każdy plasterek wędliny. Zwijamy w rulonik, przewiązujemy szczypiorkiem

17 komentarzy:

  1. Idealne na świąteczny stół :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne są takie roladki, a połączenie jajek i sera lubię. Zresztą z dodatkami jem jako pastę na kanapkach :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kiedyś podobne roladki robiłam. Smacznie i ładnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Za dzieciaka zajadałyśmy się takimi roladkami u naszej babci :D Angelika była w stanie przez jeden wieczór cały duży talerz ich zjeść :P Ach te czasy :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze po czasie się miło wspomina to co minęło

      Usuń
  5. Robię podobne, tylko bez żółtego sera :) Podoba mi się twój pomysł, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. efektowna przekąska, pięknie się prezentuje na stole i smakuje pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Jakie fajne wiosenne roladki, nadzienie bardzo fajne :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Przekąska fajna i podanie też zachęca.

    OdpowiedzUsuń
  9. pięknie się prezentują i na pewno są smaczne :)

    OdpowiedzUsuń