Możecie podchodzić niechętnie do tego przepisu, ale szczerze polecam. Bardzo fajny smak ma połączenie żółtego sera z żółtkami jajek. W szynce stanowi fajna przekąską nie tylko na święta
Składniki:
20 plastrów szynki konserwowej
10 jajek
25 dag żółtego sera w kawałku
szczypiorek- z cebulki dymki- do przewiązania
sól,pieprz do smaku
majonez 3 łyżki
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do
nich starty na dużych oczkach ser. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3
łyki majonezu. Gotową pastę wykładamy na każdy plasterek wędliny.
Zwijamy w rulonik, przewiązujemy szczypiorkiem
Idealne na świąteczny stół :)
OdpowiedzUsuńOj tak
UsuńŚwietne są takie roladki, a połączenie jajek i sera lubię. Zresztą z dodatkami jem jako pastę na kanapkach :)
OdpowiedzUsuńJa na kanapki tez lubię
UsuńKiedyś podobne roladki robiłam. Smacznie i ładnie :)
OdpowiedzUsuńDziękuje
UsuńZa dzieciaka zajadałyśmy się takimi roladkami u naszej babci :D Angelika była w stanie przez jeden wieczór cały duży talerz ich zjeść :P Ach te czasy :P
OdpowiedzUsuńZawsze po czasie się miło wspomina to co minęło
UsuńRobię podobne, tylko bez żółtego sera :) Podoba mi się twój pomysł, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj z zóltym serem, pycha
Usuńefektowna przekąska, pięknie się prezentuje na stole i smakuje pysznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńJakie fajne wiosenne roladki, nadzienie bardzo fajne :-)
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńPrzekąska fajna i podanie też zachęca.
OdpowiedzUsuńpięknie się prezentują i na pewno są smaczne :)
OdpowiedzUsuń