wtorek, 10 marca 2015

PIECZONE BATATY

Jeśli nie próbowaliście to zachęcam...bardzo przypadł nam do smaku ten słodkawy posmak..Bataty w najprostszym wydaniu, pieczone
 Składniki:
1/2 kg batatów
sól
tymianek
Wykonanie:
Bataty kroimy jak na frytki. Posypujemy solą i tymiankiem, układamy na blasze do pieczenie, 
zapiekamy do miękkości. Bataty są słodkie,stanowią ciekawy dodatek do wielu dań.

44 komentarze:

  1. też niedawno kupiłam i upiekłam:) smakują trochę jak marchewka, w sam raz do pieczonego kurczaka albo do podjadania z sosem, jak frytki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. To coś dla mnie! Uwielbiam!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Przyznaję się , nie próbowałam, a chętnie to zrobię:) Wyglądają wspaniale !!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja bardzo lubię, ale bardziej smakują mi frytki z dyni. Polecam ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oooo. to dla mnie nowośc, bedę musiała spróbować

      Usuń
    2. Spróbuj jak będzie sezon na dynię najlepiej hokkaido (nie trzeba obierać). Będą Tobie i dzieciom smakować, mój młody mówi na nie dyniaczki.

      Usuń
  5. Smacznie wyglądają i smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie jadłem batatów, choć bardzo mnie kuszą :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Też bardzo lubimy pieczone bataty :) Mają w sobie coś z ziemniaka, dyni i marchewki :P

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo lubię bataty :) Są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam ich słodki smak w połączeniu z przyprawami, u mnie też gościły całkiem niedawno, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Przepysznie wyglądają :) Zapraszam do mnie na rozdanie http://polkagotujeisiemaluje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  11. Mmm jak to pysznie wygląda i na pewno tak też smakuje :)
    Zapraszam na mojego bloga do wzięcia udziału w konkursie Wielkanocnym i życzę miłego dnia:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nigdy nie jadłam, ale muszę wreszcie wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  13. Raz zrobiłam podobnie jak Ty, ale nie przypadły mi do gustu. Może za jakiś czas zrobię drugie podejście.

    OdpowiedzUsuń
  14. Nie jadłam , ale kiedyś spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  15. szczerze się przyznam, że nigdy nie jadłam batatów, ale z chęcią bym je spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Jako dodatek do mięs ziemniaków . Polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Z tymiankiem jeszcze nie próbowałam batatem. Pora na nowe doznania :D Bardzo ładnie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń