środa, 9 marca 2016

KONKURS Z PAPILART

 Święta Wielkanocne można powiedzieć już za pasem. Czekają Nas mniejsze i większe wypieki. Jak wiadomo dobra forma do wypieków to podstawa. A takich pod dostatkiem w ofercie PAPILART . Z Nimi wszystko nam się upiecze, wiem, bo mam przyjemność te formy testować w moim domu. Jeśli i Wy chcielibyście otrzymać od PAPILART fajną paczkę dzięki, której każda baba, babeczka, pasztet, mazurek, pieczenie i inne wypieki będą wyjątkowe koniecznie weźcie udział w tej lekkiej i przyjemnej zabawie.
Co należy zrobić?
*zajrzyj na stronę sklepu PapilArt, przejrzyj jaką mają ofertę i wybierz jedną z form, papilotek (jaką tylko chcesz i jaka ci się podoba) i podaj w komentarzu jaką formę wybrałaś/eś. Napisz również jakie pyszne danie przygotujesz przy pomocy danego produktu. Nie wymagam zdjęć, wystarczy wpis co to będzie
* każdy może zgłosić tylko jedną propozycję, czyli napisać jeden komentarz
* konkurs trwa od 09 marca 2016 roku do  20 marca 2016 roku
* mamy dla was trzy nagrody czyli trzy paczki niespodzianki z produktami PapilArt
* ogłoszenie wyników nastąpi w dniu 21 marca 2016 roku
* nagrody zostaną wysłane tylko na terenie Polski w ciągu 14 dni od ogłoszenia wyników i podania danych do wysyłki nagrody
* w konkursie zgłoszenie może zostawić każdy, jeżeli zgłosisz się jako anonim to bardzo proszę zostaw chociaż swoje imię (możesz podać adres email)
*organizatorem konkursu jestem ja, sponsorem nagród jest PapilArt.
*konkurs równolegle trwa na moim blogu i na fanpagu na fb, pod uwagę będą brane zgłoszenia dodawane i na fb i jako komentarz do tego posta.
UWAGA!! 
W dniach 9-20 marca 2016 na hasło : WIELKANOC zniżka na zakupy dla uczestników konkursu w wysokości 10 %
Wszystkim życzę powodzenia i życzę miłego przeglądania strony PAPILART . 

13 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Zachęcam do wzięcia udziału ;) Każdy może wygrać

      Usuń
  2. Wybrałabym tą śliczna pomarańczową formę http://papilart.pl/formy-do-pieczenia/wszystkie-formy-do-pieczenia/7434-forma-victoria-170x80x58.html do wypieku mojego ulubionego ciasta marchewkowego z dodatkiem kawałków ananasa i z pyszną śmietankową polewą.
    Pozdrawiam
    Ania
    jasno@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Wybieram formę do pieczenia baki .Upiekłabym w niej piękną babkę świąteczną z dodatkiem suszonych śliwek i udekorowałabym czekoladą.Prezentowałaby się pięknie na świątecznym stole.
    Forma do pieczenia babka karbowana PBA03

    OdpowiedzUsuń
  4. Z tego sklepu osobiście nie korzystałam, ale ich produkty znam. Wybrać jedną formę jest trudno, ponieważ wiele jest fajnych. Są kolorowe, apetyczne i aż zachęcają do pieczenia. Tradycyjnie nie mogę się oprzeć papilotkom do muffinów, ale ponieważ zbliżają się święta i w planach mam zrobienie pasztetu, to wybieram Formę Victoria 170x80x58 Wielkanoc.
    http://papilart.pl/formy-do-pieczenia/formy-swiateczne/7434-forma-victoria-170x80x58-wielkanoc.html
    A jaki będzie mój pasztet? Będzie pasował do formy :)) Ona ślicznie wygląda, on będzie ślicznie pachniał. Ona przyciąga wzrok, on będzie przyciągał przyrumienionym wierzchem. Ona wygląda świątecznie, on będzie zrobiony na święta. Ona ma wygląd kojarzący się z ciepłem domowego ogniska, on będzie w domu i z miłości do domu zrobiony. Jednym słowem polski, pyszny, domowy pasztecik wieprzowo- drobiowy. Pełny przepis pojawi się na blogu :))
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wszystkie foremki, jak i akcesoria bardzo przypadły mi do gustu, wybór był ciężki, bo uwielbiam tego typu rzeczy. Po dłuższej chwili namysłu jednak zdecydowałam się na tradycyjną wysoką formę z kominem (Forma do pieczenia z kominem M159/84). Dlaczego taki wybór? Co roku przygotowuję z moją ukochaną babcią świąteczne wypieki, z wielką radością patrzę na nią kiedy ze starannością przygotowuje swoją popisową staropolską babkę naszpikowaną mnóstwem bakalii namoczonych w rumie przez całą noc. Do tego gotowa, ostudzona już baba polewana jest czekoladową i białą polewą. Jest przepyszna i zawsze znika pierwsza ze stołu, w sumie wszystkie przepisy babci są rewelacyjne ! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. http://papilart.pl/formy-do-pieczenia/formy-okragle-z-kominem/formy-do-pieczenia-m159-84-komin.html
    Kocham piec, w mojej kuchni goszczą raczej tradycyjne formy typu keksówka czy prostokątna, w ostatnich dniach dorobiłam się nawet tortownicy, jednak w mojej kolekcji brakuje typowej formy na babkę z kominem czy nawet bez. Mam w swoim przepiśniku kilka bardzo smacznym przepisów na babki, cytrynową, z serkiem kremowym, marmurkową. Uwielbiamy tego typu ciasta, jak dotąd piekłam je w keksówce, na smaku nie straciły ale nie prezentowały sie jak prawdziwa babka. Ostanio moja pociecha zażyczyła sobie tort w kształce lalki barbie z rozkloszowaną spódnicą... pomysł super no ale brak formy spowodował ze tort był tradycyjnie okragły :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wybrałabym formy do pieczenia Panettone (http://papilart.pl/formy-do-pieczenia/formy-panettone/). Od kiedy jej po raz pierwszy spróbowałam, nie mogę się jej oprzeć. Niestety trudno ją dostać poza okresem świątecznym. Foremki są idealny by samemu podjąć się tego trudnego zadania i upiec sobie ją w domu. Dzięki takim formom mogłabym się cieszyć panettone przez cały rok. Poza tym zdecydowanie byłaby lepsza niż ta kupiona, bo zrobiona tylko z naturalnych składników:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ostatnio na święta chciałam przygotować piękne pomarańczowo - piernikowe trufle ze złotym brokatem na wierzchu. Każde papilotki, które chciałam kupić stacjonarnie, były za duże, nie miały ładnego motywu, zazwyczaj w kropki czy w kwiatuszki.
    To mnie stanowczo zniechęciło do zrobienia tych trufli, gdyż jak wiadomo jemy oczami. Również lubię, gdy moje danie ładnie wygląda - perfekcja zawsze u mnie jest na pierwszym miejscu ;). I nawet gdyby danie smakowało bardzo, ale nie wyglądałoby dobrze, to zawsze na końcu będę z siebie niezadowolona.
    Przeglądając stronę, znalazłam idealne papilotki do moich trufli http://papilart.pl/papilotki/papilotki-royal/papilotka-royal-okr-g-a-br-zowa.html Myślę, że świetnie oddałaby by kolor, jak i bardzo surowy wygląda moich trufli. Pokochałam je od pierwszego zobaczenia ;).

    OdpowiedzUsuń
  9. Wybrałabym formę wielkanocną Victoria http://papilart.pl/formy-do-pieczenia/formy-swiateczne/7434-forma-victoria-170x80x58-wielkanoc.html. Ślicznie ozdobiona, pasowałaby na stół świąteczny. Upiekłabym w niej keks Wielkanocny z dużą ilością suszonych owoców ( moreli, daktyli, rodzynków, oraz sporą ilością ananasa kandyzowanego którego tak uwielbia mój mąż ;) a polałabym go naszym ulubionym ostatnio lukrem pomarańczowym. Coś pysznego :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wybrałam tę cudną formę wielkanocną http://papilart.pl/formy-do-pieczenia/formy-swiateczne/7434-forma-victoria-170x80x58-wielkanoc.html i upiekłabym w niej babkę. Na Wielkanoc musi być babka, a ja polecam pyszną, piaskową, waniliowo - kakaową babkę z rumowymi rodzynkami i domowym sosem czekoladowym:

    Potrzebujemy:
    - 5 jaj
    - szczypta soli
    - 2/3 szklanki cukru
    - 200 g roztopionego masła
    - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (najlepiej domowego)
    - 1 szklanka mąki
    - 100 g waniliowego budyniu
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 150 g rodzynek
    - 4 łyżki rumu
    - 1 pełna łyżka kakao

    Rodzynki zalać szklanką wrzątku i odstawić aż zmiękną. Miękkie rodzynki odsączyć na sicie i zalać rumem. Mąkę przesiać razem z budyniem i proszkiem do pieczenia. Do jaj dodać sól i cukier i ubijać aż masa będzie puszysta i kremowa. Do ubitych jaj dolewać stopniowo, ciągle ubijając, przestudzone, roztopione masło. Dodać ekstrakt waniliowy i ubijając na niskich obrotach dosypywać stopniowo suche składniki (bez kakao). Do wymieszanej masy dodać osuszone na papierze kuchennym i obtoczone w mące rodzynki i rum. Połowę masy wylać do foremki na babkę, do pozostałej połowy dodać pełną łyżkę przesianego kakao i dokładnie wymieszać. Masę z kakao wylać na jasną część i babkę piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Po wystudzeniu babkę polać domowym sosem czekoladowym:

    Na sos potrzebujemy:
    - 125 ml śmietanki kremówki
    - 2 łyżki cukru
    - 3 łyżki kakao DecoMorreno

    Wszystkie składniki umieścić w rondelku i dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje, często mieszając.

    Bardzo polecam i zachęcam do wypróbowania.
    Aneta

    OdpowiedzUsuń