środa, 30 sierpnia 2017

PIKANTNA PASTA Z MAKRELI NA KRAKERSACH

Lato to czas grilli, imprez do rana, a także spotkań z przyjaciółmi na świeżym powietrzu. Dziś zapraszam Was po przepis na fajna przekąskę, która sprawdzi się na każdym przyjęciu. A w piątek będzie wybawieniem dla osób nie jadających mięsa, bo przyznacie mi racje że tradycyjny śledzik w oleju w piątek na zagryzkę w czasie lata, to jakoś tak słabo wchodzi no nie?  Taka pastą natomiast nie pogardzi nikt. Przekonajcie się sami
Składniki:
20 sztuk krakersów slonych
słoiczek 190 g Pikantnej Makreli z serii Jedyna Taka SEKO
cebulka dymka ze szczypiorkiem
2 jajka
Wykonanie:
*Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i drobno siekamy. 
* Cebule i szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do sałatki z makreli Seko. Dodajemy też posiekane jajko. Dokładnie mieszamy.
* Na krakersy wykładamy przygotowana pastę. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
* Najlepiej smakuje po ok godzinie od przygotowania. 

15 komentarzy: