Składniki:
1 kg piersi z kurczaka( tak żeby można było wyciąć 10 porcji na kotlety)
20 szparagów
10 plastrów szynki
10 plastrów żóltego sera
szklanka twardego zółtego sera potarkowanego
sól
pieprz
zioła prowansalskie
Wykonanie:
Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem oaz ziołami prowansalskimi z obu stron. Na każdej układamy plaster sera i szynki. Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce. Poprostu należy je przełamać, pękną w tym miejscu co trzeba. Na każdą pierś kładziemy też po 2 szparagi, zwijamy wokół nich mięso z serem i szynką po skosie. Spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rumiano na głębokim oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy tartym serem, zapiekamy ok 10 minut.
Apetycznie wygląda. Nie robiłam nigdy w ten sposób szparagów.
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygladają
OdpowiedzUsuńbardzo pomysłowe jedzonko i prewnie bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńRoladki wyśmienite a ze szparagami pychotka
OdpowiedzUsuńmgfu5y3c3
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet