Składniki:
500 g brukselki Iglotex
4 ząbki czosnku
sól,pieprz
30 g płatków migdałów Bakalland
5 łyżek masła
2 łyżki bułki tartej
Wykonanie:
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy posiekany czosnek, wrzucamy ugotowane brukselki. Podsmażamy ok 3 minut. Wykładamy do salaterki. Na patelni rozpuszczamy resztę masła , dodajemy bułkę tartą, mieszamy. Polewamy po brukselce. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni, posypujemy obficie po brukselce.
MOJA OPINIA IGLOTEX: Brukselka Iglotex bardzo zaskoczyła mnie smakiem, ponieważ większośc mrożonych jest po obgotowaniu gorzkawa, ta okazała się strzałem w 10, była bardzo słodziutka, co jeszcze podkręcly dodatki.Zapraszam na funpage Igltexu, znajdziecie tam masę ciekawostek,a teraz i super konkurs znagrodami:MOJA OPINIA BAKALLAND: Nie od dziś co do bakalii jestem przekonana do firmy Bakalland, zawsze pachnące bakalie tylko u nich. Zapraszam na funpage firmy na fb:
https://www.facebook.com/BakallandSA?fref=ts
Pysznie podane i smaczne.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńNo proszę takiej kombinacji jeszcze nie robiłam .
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja :-) nie jadłam takiej jeszcze :-)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł, jeszcze nigdy nie jadłam brukselki z migdałami :)
OdpowiedzUsuńKto nie próbował koniecznie musi spróbować, ręczę że napewno posmakuje
OdpowiedzUsuńBrukselka i migdały to strzał w dziesiątkę:)
OdpowiedzUsuń