poniedziałek, 14 lipca 2014

BRUKSELKA Z PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

Za brukselką moje dzieciaki nie przepadają, co tu dużo gadać powiedzieć można że nie lubią jednak w tym wydaniu zjedli, najbardziej do gustu przypoadły im prazone migdały,ale w połaczeniu z nimi brukselka nabiera nowego smaku.
Składniki:
500 g brukselki Iglotex
4 ząbki czosnku
sól,pieprz
30 g płatków migdałów Bakalland
5 łyżek masła
2 łyżki bułki tartej
Wykonanie:
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy posiekany czosnek, wrzucamy ugotowane brukselki. Podsmażamy ok 3 minut. Wykładamy do salaterki. Na patelni rozpuszczamy
resztę masła , dodajemy bułkę tartą, mieszamy. Polewamy po brukselce. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni, posypujemy obficie po brukselce.


MOJA OPINIA IGLOTEX:  Brukselka Iglotex bardzo zaskoczyła mnie smakiem, ponieważ większośc mrożonych jest po obgotowaniu gorzkawa, ta okazała się strzałem w 10, była bardzo słodziutka, co jeszcze podkręcly dodatki.
Zapraszam na funpage Igltexu, znajdziecie tam masę ciekawostek,a teraz i super konkurs znagrodami:




















MOJA OPINIA BAKALLAND: Nie od dziś co do bakalii jestem przekonana do firmy Bakalland, zawsze pachnące bakalie tylko u nich. Zapraszam na funpage firmy na fb:
https://www.facebook.com/BakallandSA?fref=ts


6 komentarzy:

  1. Pysznie podane i smaczne.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. No proszę takiej kombinacji jeszcze nie robiłam .

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawa propozycja :-) nie jadłam takiej jeszcze :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawy pomysł, jeszcze nigdy nie jadłam brukselki z migdałami :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kto nie próbował koniecznie musi spróbować, ręczę że napewno posmakuje

    OdpowiedzUsuń
  6. Brukselka i migdały to strzał w dziesiątkę:)

    OdpowiedzUsuń