niedziela, 27 lipca 2014

PIERŚ KURCZAKA W FASOLCE Z SEZAMEM

Taka mała pyszna improwizacja na napotkany sezam :) Co musiałam z nim zrobić,a że mam świeżą fasolkę i pierś kurczaka w lodówce wyszło to :)
 Składniki:
300 g piesi z kurczaka
4 łyżki sosu sojowego
sól
3 gaście fasolki szparagowej
3 łyżki sezamu
olej do smażenia
Wykonanie:
Piesi z kurczaka koimy w paseczki, oprószamy delikatnie solą, wkładamy do sosu sojowego na min 2 godz, co jaki czas mieszamy,zeby dobrze przeszły smakiem. Na rozgrzaną patelnie  z niewielką ilością oleju wrzucamy piersi , przesmażamy. Wykładamy na talerz.Fasolkę szparagową obgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie, odcedzamy, wykładamy na talerz, wykładamy na nią piersi z kurczaka. Na suchej patelni oprażamy sezam, posypujemy nim fasolkę i kurczaka

5 komentarzy: