Coś pysznego dla miłośników oliwek, fety oraz innych aromatycznych dodatków
Składniki:
3 jajka
kilka gałązek natki pietruszki
2 nieduże pomidory
10 oliwek czarnych z zalewy słonej
1 czerwona cebula
10 dag sera feta
sól morska Kamis
pieprz młotkowany z kolendrą Kamis
Wykonanie:
Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, dorzucamy pokrojone na ćwiartki pomidory oraz wydrylowane oliwki. Mieszając co chwilkę podsmażamy ok 3 minut. Jajka rozkłócamy, dodajemy sól, pieprz, posiekana natkę pietruszki, mieszamy. Wylewamy na patelnię, kiedy maa się zetnie przewracamy na druga stronę. Gotowy omlet obsypujemy obficie pokuszonym serem feta.
co prawda za bardzo nie lubię oliwek, ale ten omlet wygląda tak pysznie, że z chęcią bym go zjadła :)
OdpowiedzUsuńPatrze i podziwiam kolory niesamowite .
OdpowiedzUsuńWow Martuś ale pysznie wygląda ten omlecik :-) muszę taki zrobić koniecznie :-) pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńJejku wręcz przepadam za takim omletem, pycha:)
OdpowiedzUsuńnie lubię oliwek ale omlecik bym zjadła
OdpowiedzUsuń