poniedziałek, 21 lipca 2014

BÓB Z CZOSNKIEM

Świetny, łatwy do przygotowania dodatek do obiadu...ja uwielbiam go też jako samodzielne danie. Mniam
Składniki:
30 dag bobu 3 zabki czosnku 3 łyżki masła łyżeczka soli morskiej Kamis do ugotowania bobu
Wykonanie:
Bób wrzucamy na posolony wrzątek, gotujemy ok 20 minut. Na patelnię dajemy masło, rozpuszczamy, wrzucamy posiekany drobno czosnek.Odstawiamy.Bób odcedzamy, po ostudzeniu zdjemujemy skórkę , wrzucamy na patelnię, mieszamy aby połaczył się z masełkiem i czosnkiem. Dosalamy i oprószamy delikatnie pieprzem.Podajemy z pieczywem, najsmaczniejsze z bagietką czosnkową.

8 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie. Ja dziś miałam goły i wesoły, tylko z solą ale lubię pod każdą postacią :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super jutro zrobie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. w takiej wersji nie próbowałam

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ja lubię bób, mogłabym go jeść codziennie :-) pyszna propozycja :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mój rarytas też mam dzisiaj w domu :)

    OdpowiedzUsuń