Świetny, łatwy do przygotowania dodatek do obiadu...ja uwielbiam go też jako samodzielne danie. Mniam
Składniki:
30 dag bobu
3 zabki czosnku
3 łyżki masła
łyżeczka soli morskiej Kamis do ugotowania bobu
Wykonanie:
Bób wrzucamy na posolony wrzątek, gotujemy ok 20 minut. Na patelnię dajemy masło, rozpuszczamy, wrzucamy posiekany drobno czosnek.Odstawiamy.Bób odcedzamy, po ostudzeniu zdjemujemy skórkę , wrzucamy na patelnię, mieszamy aby połaczył się z masełkiem i czosnkiem. Dosalamy i oprószamy delikatnie pieprzem.Podajemy z pieczywem, najsmaczniejsze z bagietką czosnkową.
Wygląda pysznie. Ja dziś miałam goły i wesoły, tylko z solą ale lubię pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuńSuper jutro zrobie pozdrawiam
OdpowiedzUsuńw takiej wersji nie próbowałam
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńJak ja lubię bób, mogłabym go jeść codziennie :-) pyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńProsto i pysznie :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł :)
OdpowiedzUsuńMój rarytas też mam dzisiaj w domu :)
OdpowiedzUsuńthanks for sharing valuable info. Which Social Media Platform Pays the Most?
OdpowiedzUsuń