wtorek, 22 lipca 2014

CHŁODNIK OGÓRKOWY

Gdy za oknem żar leje się z nieba, ciężko jest normalnie funkcjonować, a co dopiero stać w gorącej kuchni podczas przygotowywania posiłków. Polecam więc taki szybki do zrobienia a pożywny chłodnik. 

Składniki:
2 kubki po 330 ml jogurtu greckiego pól kubka smietany 18% pól szklanki wody przegotowanej 2 średnie ogórki węże peczek rzodkiewek pęczek koperku sól morska Kamis
pieprz młotkowany z kolendrą Kamis
Wykonanie:
Jogurty mieszamy ze smietaną i wodą. Ogórka obieramy kroimy w kosteczkę, rzodkiewki w plasterki, koperek drobno siekamy. Wszystkie warzywa dajemy do jogurtu z wodą i smietaną,doprawiamy do smaku solą i pieprzem

3 komentarze:

  1. pyszny chłodnik, idealny na upalne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Delikatny , a jaki smaczny .

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnio też zrobiłam chłodnik po raz pierwszy i jestem wielką fanką takich zup. Twój jest smakowity :-)

    OdpowiedzUsuń