Gdy za oknem żar leje się z nieba, ciężko jest normalnie funkcjonować, a co dopiero stać w gorącej kuchni podczas przygotowywania posiłków. Polecam więc taki szybki do zrobienia a pożywny chłodnik.
Składniki:
2 kubki po 330 ml jogurtu greckiego
pól kubka smietany 18%
pól szklanki wody przegotowanej
2 średnie ogórki węże
peczek rzodkiewek
pęczek koperku
sól morska Kamis
pieprz młotkowany z kolendrą Kamis
Wykonanie:
Jogurty mieszamy ze smietaną i wodą. Ogórka obieramy kroimy w kosteczkę, rzodkiewki w plasterki, koperek drobno siekamy. Wszystkie warzywa dajemy do jogurtu z wodą i smietaną,doprawiamy do smaku solą i pieprzem
pyszny chłodnik, idealny na upalne dni :)
OdpowiedzUsuńDelikatny , a jaki smaczny .
OdpowiedzUsuńOstatnio też zrobiłam chłodnik po raz pierwszy i jestem wielką fanką takich zup. Twój jest smakowity :-)
OdpowiedzUsuń