środa, 9 lipca 2014

BIGOS 30 MINUTOWY

Jak jest gorąco, upalnie to najlepiej wogle nie stalibyśmy w kuchni. Więc polecam taki 30 minutowy bigos.Czy to jest wogle możliwe? przygotowanie bigosu w 30 minut?przekonajcie sie sami :)

Składniki:
pół kg schabu
1 nózka z brokuła
1 por biała czesc
pół głowki włoskiej kapusty
3 marchewki
sól morska Kamis

pieprz młotkowany z kolendrą Kamis
1/2 szkl.sosu sojowego(mozna pominąć)
olej do smażenia


Wykonanie:
Schab kroimy w cienkie paseczki.Przyprawiamy solą i pieprzem.Zanurzamy mięsko w sosie sojowym.Podsmażamy je a gdy sie zarumieni dolewamy sos sojowy.Kapustę szatkujemy,marchewki tarkujemy na tarce o duzych oczkach,pora kroimy w cienkie półplasterki,a nózkę brokuła w cienkie paseczki.Dorzucamy do mięsa.Podlewamy szklanką wody.Duzimy ok.20 minut pod przykryciem.Podajemy na talerze.wybornie smakuje z chlebem jak również z ziemniaczkami,szczególnie w mundurkach

4 komentarze: