Składniki:
6 pieczarek
garść fasolki szparagowej
1 czerwona mała cebula
pół białej cebuli
pół szklanki kukurydzy
pól brokuła
olej do przesmażenia
1 szkl ryżu do risotto
1 szkl bulionu warzywnego
sól,pieprz
Wykonanie:
Na oleju szklimy posiekane cebule. Dokładamy pokrojone w plastry pieczarki.Przesmażamy oprószając solą i pieprzem. W osolonej wodzie obgotowujemy brokuła i fasolke szparagową ok 10 minut, po tym czasie studzimy, dzielimy brokuła na rózyczki,fasolke kroimy na mniejsze
kawałki, dokładamy na patelnię, dorzucamy tez osączona kukurydzę. Dolewamy bulion, wsypujemy ryż, dusimy aż ryz pochłonie cały bulion, doprawiamy do smaku.
Wspaniale. Lubię takie szybkie dania, kiedy nie ma się czasu na długie stanie w kuchni :)
OdpowiedzUsuńTo fakt, dania bardzo szybkie
UsuńLubie szybkie dania i nie tylko latem ;-) Świetny przepis!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis. Lubię takie dania :-)
OdpowiedzUsuńJa też, szybkie i pyszne
UsuńSmacznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńDziekuję
UsuńKocham takie dania, proste, a jakie smaczne! :-)
OdpowiedzUsuńO takiej orze roku takie dania najlepsze
UsuńFajne letnie risotto :)
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńPyszne, ja ostatnio robiłam z szynką i groszkiem:)
OdpowiedzUsuńMmmm....też pysznie :)
UsuńJest to moje ulubione danie studenckie, tylko ja idę na łatwiznę i kupuję gotową mieszankę warzywną :)
OdpowiedzUsuńI czasami robię do tego taki sos, aby całość zagęścić, z pól szklanki śmietany i przypraw: pieprz, sól, curry i papryka :) Pycha, aż nabrałam ochoty, aby zrobić sobie taki obiad :)
Obiadek rzeczywiście szybki,a do tego smaczny
UsuńSzybko i bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńSzybko i bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńidealny obiad na letnie dni :)
OdpowiedzUsuńLekko i szybko, idealny na takie dni jak dzisiaj
UsuńUwielbiam takie proste i szybkie przepisy, super :)
OdpowiedzUsuńTo tak jak i ja :)
UsuńPysznie, lekko, idealny obiad na gorące dni :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńJAK DLA MNIE OK MOGĘ CHOĆBY JUTRO TAKI PRZYSMAK ZROBIĆ .
OdpowiedzUsuńNie ma co się zastanawiać tylko robić :D Szkoda, że przepis widzimy już po obiedzie :D
OdpowiedzUsuńFajne i lekkie czyli takie jak lubię, warzywka to podstawa u mnie :-)
OdpowiedzUsuń