wtorek, 28 lipca 2015

SURÓWKA Z KALAREPY I JABŁKA

Szybka do przygotowania, lekka, pełna witamin suróweczka z kalarepki i jabłka. Lubicie?Surówkę podałam na talerzu PARYS- PORCELANA BOGUCICE
 Składniki:
2 kalarepki
1 jabłko
sól,pieprz
3 łyzki jogurtu greckiego
1 łyżeczka octu jabłkowego
1 łyżeczka miodu
kilka gałązek natki pietruszki
Wykonanie:
Jabłko i kalarepki obrać, pokroić w słupki.Przełożyć do salaterki. Jogurt wymieszać z octem i miodem, doprawić do smaku solą i pieprzem.Polać surówkę.Pietruszkę drobno posiekać, posypać surówkę.

17 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie , a moja kalarepka jeszcze rośnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tka swoja kalarepka w ogródka jest najlepsza

      Usuń
  2. Sałatka, która sprawdzi się jako dodatek do każdego obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja ją lubię jako samodzielną przekąskę

      Usuń
  3. Taka suróweczka jak najbardrziej Kalarepe mogę jeść jak jabłka. :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dlatego też dodatek jabłka jest tutaj jak najbardziej na miejscu

      Usuń
  4. zdrowo i pysznie:) kalarepka jest bardzo smaczna w surówkach!

    OdpowiedzUsuń
  5. Kalarepy z jabłkiem to my jeszcze nie jadłyśmy, ale pewnie nie spróbujemy, bo kalarepa jest dla nas za ciężka na żołądek :/

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam kalarepę, mąż się temu dziwi, ale jak podam mu taką surówkę to na pewno zmieni zdanie :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Szybko i smacznie. Idealna na upały.

    OdpowiedzUsuń
  8. szybka, prosta, smaczna i bardzo zdrowa :)

    OdpowiedzUsuń