niedziela, 13 kwietnia 2014

FILET DROBIOWY NA PARZE Z WARZYWAMI

Lubię potrawy gotowane na parze. Może ktoś powie,że niedobre bo mało doprawione...Nic  z tych rzeczy, mozna się do tego smaku przyzwyczaić tym bardziej ze dużo zdrowsze od smażenia czy potraw z tymi wszystkimi sosami...Dziś będzie drobiowo

Składniki:
60 dag piersi z kurczaka
zioła prowansalskie Kamis
pieprz biały mielony Kamis
sól morska Kamis
opakowanie mieszanki bukiet 9 warzyw Iglotex

Wykonanie:
Piersi kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół, lekko rozbijamy oprószamy ziołami prowansalskimi i białym pieprzem. Wykładamy do tacki naczynia do gotowania na parze. Na drugi poziom wykładamy warzywa które oprószamy solą i białym pieprzem. Ustawiamy parowar na 15 minut. Po tym czasie cieszymy sie aromatycznym obiadkiem. Podajemy z ziemniaczkami.



Super zestaw warzyw , w zasięgu ręki w jednej torebce wszystko co lubię  ja i moja rodzina! zapraszam na profil Iglotexu:

3 komentarze: