wtorek, 1 kwietnia 2014

SAŁATA ZE SZPROTKAMI

Połączenie może wydać się niektórym dość mało spotykane, bo łączymy delikatność i chrupkość sałaty z tłustymi szprotkami,ale efekt jest naprawdę zadziwiający, lubię tak podane rybki


Składniki:
1/2 główki sałaty lodowej
puszka szprotek w oliwie
czerwona cebula
4 łyżeczki oliwy z rybek
pieprz mielony Kamis
sól morska Kamis
łyżeczka soku z cytryny

Wykonanie:
Sałatę rwiemy na małe kawałki, układamy na talerzu, polewamy je oliwą z ryb. Cebulę kroimy w piórka, wykładamy na sałatę razem ze szprotkami.. Oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny

2 komentarze:

  1. Prosta , a jak fajnie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  2. jak dla mnie rzeczywiście niespotykane połączenie, ale wygląda bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń