wtorek, 29 kwietnia 2014

WIOSENNE TOSTY

Tosty bardzo lubią moje dzieciaki, często robię je też i pakuję im do szkoły na drugie śniadanie. Skoro mamy wiosnę i czas nowalijek warto przemycić je także do tostów. Takie tosty można również pogrilować
 

Składniki:
op.chleba tostowego
op.przyprawy do tostów i zapiekanek Podravka
2 cebule czerwone
2 pomidory
tyle ile tostów tyle plastrów żółtego sera
tyle ile tostów tyle plastrów ulubionej wędliny
pęczek rzodkiewek
1 długi ogórek wąż
masło

Wykonanie:
Jedną kromkę chleba tostowego smarujemy masłem, posypujemy przyprawą Podravki,układamy plaster wędliny, zółtego sera, plastry pomidory,cebuli, ogórka,rzodkiewek. Drugą kromkę posypujemy przyprawą, przykrywamy tosta, zapiekamy albo grilujemy.





Bardzo fajne zestawienie przypraw do tostów (czosnek,sól, majeranek,cebula,cukier, koperek ,natka pietruszki, pieprz czarny,tymianek, bazylia chili ) sprawia że tosty zyskują nowego smaku i nie smakują zawsze tak samo. 
Zapraszam na stronę Podravki na fb:

https://www.facebook.com/pages/Dzie%C5%84-z-Podravk%C4%85/201298713243423?fref=ts














2 komentarze: