fot. Wojciech Jurzyk
Składniki:
1 kg białej kiełbasy
3 cebule czerwone
0,5 l bulionu warzywnego
2 łyzki majeranku
5 liści laurowych
60 g miękkiego masła
5 ziaren ziela angielskiego
3 cebule czerwone
0,5 l bulionu warzywnego
2 łyzki majeranku
5 liści laurowych
60 g miękkiego masła
5 ziaren ziela angielskiego
3 łyżki mąki
3 łyzki chrzanu
2 peczki koperku
200 ml smietany
głowka czosnku
3 łyzki chrzanu
2 peczki koperku
200 ml smietany
głowka czosnku
Wykonanie:
sos:MAsło roztapiamy na małym ogniu,cebulkę kroimy na kosteczkę,szklimy na masełku. Dodajemy bulion, a następnie chrzan,koperek,hatujemy smietanę i dolewamy do sosu,doprawiamy wg uznania solą i pieprzem.
Do garnka wrzucamy kiełbasę,zalewamy wodą,wrzucamy ziele angielskie,liście laurowe,całą cebule,majeranek.Gotujemy ok.15 minut na srednim ogniu.
Kiełbasę przekładamy do blaszki,obkładamy krążkami cebuli i ząbkami czosnku.Polewamy olejem.Zapiekamy z dwoch stron na rumiano.
Podajemy polane sosem.
Pyszny ten twój żurek . Jakbym mieszkała bliżej ciebie , na pewno była bym stałym gościem :P
OdpowiedzUsuńmniam ta kiełbaska musi być bardzo pyszna, na sam widok ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńprezentuje się bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńsupreme outlet
OdpowiedzUsuńsupreme new york
palm angels hoodie
kyrie 9
bape clothing