fot. Wojciech Jurzyk
Składniki:
1 kg białej kiełbasy
3 cebule czerwone
0,5 l bulionu warzywnego
2 łyzki majeranku
5 liści laurowych
60 g miękkiego masła
5 ziaren ziela angielskiego
3 cebule czerwone
0,5 l bulionu warzywnego
2 łyzki majeranku
5 liści laurowych
60 g miękkiego masła
5 ziaren ziela angielskiego
3 łyżki mąki
3 łyzki chrzanu
2 peczki koperku
200 ml smietany
głowka czosnku
3 łyzki chrzanu
2 peczki koperku
200 ml smietany
głowka czosnku
Wykonanie:
sos:MAsło roztapiamy na małym ogniu,cebulkę kroimy na kosteczkę,szklimy na masełku. Dodajemy bulion, a następnie chrzan,koperek,hatujemy smietanę i dolewamy do sosu,doprawiamy wg uznania solą i pieprzem.
Do garnka wrzucamy kiełbasę,zalewamy wodą,wrzucamy ziele angielskie,liście laurowe,całą cebule,majeranek.Gotujemy ok.15 minut na srednim ogniu.
Kiełbasę przekładamy do blaszki,obkładamy krążkami cebuli i ząbkami czosnku.Polewamy olejem.Zapiekamy z dwoch stron na rumiano.
Podajemy polane sosem.
Pyszny ten twój żurek . Jakbym mieszkała bliżej ciebie , na pewno była bym stałym gościem :P
OdpowiedzUsuńmniam ta kiełbaska musi być bardzo pyszna, na sam widok ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńprezentuje się bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńsupreme outlet
OdpowiedzUsuńsupreme new york
palm angels hoodie
kyrie 9
bape clothing
brtm781cb
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet