środa, 9 kwietnia 2014

PASTA Z MAKRELĄ

Uwielbiam różnego rodzaju pasty i smarowidła na chleb, te przygotowane w domu są o wiele smaczniejsze i bardziej aromatyczne niż te które można kupić gotowe w sklepie

Składniki:
5 jajek
1 makrela
1 cebula czerwona
sól morska Kamis
pieprz mielony Kamis

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy , ścieramy na tarce lub przeciskamy przez sitko do jajek, makrelę obieramy z ości, rozdrabniamy, dodajemy do jajek, czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do masy,do której dokładamy 2 łyżki majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem.

3 komentarze:

  1. taka pasta jest bardzo smaczna, robie czasami bardzo podobną :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam taką pastę.
    Sama robię bardzo podobnie

    OdpowiedzUsuń
  3. Też robię różne pasty i potwierdzam ze są doskonałe w każdym calu

    OdpowiedzUsuń