sobota, 12 kwietnia 2014

WIOSENNA SAŁATKA MAKARONOWA

Szybki sposób na coś do podjadania między posiłkami, wystarczy też na lekką kolację i sprawdzi się również dla gości...wielozadaniowa sałatka 

Składniki:
1 garść makaronu Malma świderki Fussilli
pół puszki groszku 
pół puszki kukurydzy
1 duży ogórek wąż
pęczek rzodkiewki
pęczek szczypiorku
2 duże łyżki majonezu
sół morska 
pieprz mielony 
Wykonanie:
Makaorn gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy,przelewamy zimna wodą. Przekładamy do salaterki. Wkrajamy w kosteczkę ogórka, rzodkiewkę w półplasterki, drobno posiekany szczypiorek. Dokładamy groszek,kukurydzę, majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy.

4 komentarze: