piątek, 25 kwietnia 2014

FRITATA NA ZIELONO

Za oknem pięknie, zaczyna się zielenić, coraz mocniej słonko grzeje, z wielka radością zielony kolor zapraszam też do mojej kuchni. Dziś na sniadanie podałam fritatę na zielono, smacznego!


Składniki:
4 jajka
1 łyżka mąki
sól,pieprz do smaku
1/2 cukinii
5 gałązek koperku
1 cebulka dymka ze szczypiorkiem

Wykonanie:

Jajka rozkłócamy z mąką,solą i pieprzem.Dodajemy posiekany szczypiorek z cebulką i koperkiem,mieszamy. Cukinię kroimy w drobną kosteczkę,podsmażamy na rozgrzanym oleju.Wlewamy na to masę jajeczną.Zapiekamy do ścięcia na sztywno masy jajecznej,delikatnie przewracamy na drugą stronę,zapiekamy.

4 komentarze:

  1. coś dla mnie :) choć po świętach mam na razie dość jajek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też czasem robię choć dosyć rzadko ostatnio :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie dania, szybko i praktycznie same się robią

    OdpowiedzUsuń