środa, 23 lipca 2014

GRECKI OMLET

Coś pysznego dla miłośników oliwek, fety oraz innych aromatycznych dodatków

Składniki:
3 jajka
kilka gałązek natki pietruszki
2 nieduże pomidory
10 oliwek czarnych z zalewy słonej
1 czerwona cebula
10 dag sera feta
sól morska Kamis
pieprz młotkowany z kolendrą Kamis
Wykonanie:
Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, dorzucamy pokrojone na ćwiartki pomidory oraz wydrylowane oliwki. Mieszając co chwilkę podsmażamy ok 3 minut. Jajka rozkłócamy, dodajemy sól, pieprz, posiekana natkę pietruszki, mieszamy. Wylewamy na patelnię, kiedy maa się zetnie przewracamy na druga stronę. Gotowy omlet obsypujemy obficie pokuszonym serem feta.

5 komentarzy:

  1. co prawda za bardzo nie lubię oliwek, ale ten omlet wygląda tak pysznie, że z chęcią bym go zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Patrze i podziwiam kolory niesamowite .

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow Martuś ale pysznie wygląda ten omlecik :-) muszę taki zrobić koniecznie :-) pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jejku wręcz przepadam za takim omletem, pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  5. nie lubię oliwek ale omlecik bym zjadła

    OdpowiedzUsuń