Czasem w kuchni również należy się urozmaicenie, dziś zapraszam na jagnięce mięsko w grillowym wydaniu. Przepyszna kofta.
Składniki:
pół kg jagnięciny podhalańskiej
1 jajko
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
bułka tarta
1/2 łyżeczki cynamonu Kamis
sól morska Kamis
czarny pieprz mielony Kamis
dodatkowo:
ser kanapkowo sałatkowy
czerwona cebula
olej rydzowy
2 cukinie
Wykonanie:
Mięso mielimy, do mielenia wrzucamy też cebulę. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą, cynamon ,sól i pieprz. Tak doprawione mięso odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie formujemy kotleciki podłużne, nabijamy na zmoczone patyczki szaszłykowe.Grillujemy po ok 15 minut z każdej strony.
Ser kroimy w plastry, posypujemy czerwoną cebulą, polewamy olejem.
Cukinię kroimy w plastry, posypujemy solą, odstawiamy na conajmniej 20 minut, kiedy pusci sok,zlewamy, układamy na grilu, zapiekamy na rumiano z obu stron.
Ten przepis bierze udział w konkursie ,,BLOG ZE ZNAKIEM SMAKU":
pyszne grillowane mięsko :)
OdpowiedzUsuńTeż czasem tak robię . Jest to odskocznia od codzienności .
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńmmm... wspaniały przepis!
OdpowiedzUsuńderjgphh613
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet