poniedziałek, 10 lutego 2014

ROLADKI Z SZYNKI Z MASĄ JAJECZNO- CHRZANOWĄ

W ten deszczowy poniedziałkowy zimowy dzień zapraszam na pyszne roladki z wędliny i masy jajeczno chrzanowej. Pyszne na sniadanko, u mnie sprawdzają się też jako przystawka. Zamiast podania tradycyjnej wedliny, polecam taki szybki i pyszny sposób


Składniki:
10 plastrów szynki
8 jajek
2 łyzki chrzanu
łyzeczka musztardy dijon 

pęczek szczypiorku 
sól morska Kamis
pieprz młotkowany
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o dużych oczkach , mieszamy z musztardą i chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy posiekany szcypioek, mieszamy. Gotową pastę nakładamy na plastry wędliny, zwijamy w ruloniki.Układamy na liściach sałaty.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY 


7 komentarzy:

  1. jakie pyszne roladki, na sam widok ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne te roladki :)
    pogody nie zazdroszczę - u mnie słoneczko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie pada, ale do zimy tez to podobne nie jest :(

    OdpowiedzUsuń
  4. Roladki z pastą smakowiecie wyglądają,musze koniecznie wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Roladki są pyszne,robiłam i na pewno jeszcze nie raz je zrobię.

    OdpowiedzUsuń