Składniki:
10 plastrów szynki
8 jajek
2 łyzki chrzanu
łyzeczka musztardy dijon
pęczek szczypiorku
sól morska Kamis
pieprz młotkowany
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o dużych oczkach , mieszamy z musztardą i chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy posiekany szcypioek, mieszamy. Gotową pastę nakładamy na plastry wędliny, zwijamy w ruloniki.Układamy na liściach sałaty.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
jakie pyszne roladki, na sam widok ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńświetne te roladki :)
OdpowiedzUsuńpogody nie zazdroszczę - u mnie słoneczko :)
Sama bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńNie pada, ale do zimy tez to podobne nie jest :(
OdpowiedzUsuńRoladki z pastą smakowiecie wyglądają,musze koniecznie wypróbować :)
OdpowiedzUsuńprezentują się smakowicie
OdpowiedzUsuńRoladki są pyszne,robiłam i na pewno jeszcze nie raz je zrobię.
OdpowiedzUsuń