Składniki:
4 szklanki mąki razowej pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 szklanki oleju
1 szklanka cukru
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody przegotowanej
1 szklanka śmietany 18%
4 jajka
1 łyżka przyprawy do dań słodkich Kamis
Wykonanie:
Do mąki dodajemy resztę składników, wszystko dokładnie miksujemy. Do rozgrzanej gofrownicy nalewamy porcje ciasta, zapiekamy na rumiano. Świetnie pasuje do nich dżem pomarańczowy Owocowa Rozkosz
mmmmmmm, super z taką konfiturką :)
OdpowiedzUsuńRazowe gofry bardzo zdrowe..Najpierw zjeść gofry z pysznym dżemem,a na sam koniec pomarańcze.
OdpowiedzUsuńgofry to coś dla mnie, a te wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę super w smaku, a ta konfiturka...mniam
OdpowiedzUsuńMajka ale takich gofrów to jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj koniecznie :) pyszne są :)
OdpowiedzUsuń