Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
1 jajko
1/4 szkla bułki tartej-do kotletów
1/3 szklanki bułki tartej do panierki
sól pieprz-ok po łyżeczce
2 łyzki majeranku Kamis
1/3 puszki groszku konserwowego
olej do smażenia
1 jajko
1/4 szkla bułki tartej-do kotletów
1/3 szklanki bułki tartej do panierki
sól pieprz-ok po łyżeczce
2 łyzki majeranku Kamis
1/3 puszki groszku konserwowego
olej do smażenia
Wykonanie:
Do mięsa wbijamy jajka,dodajemy bułke tartą,sól,pieprz,majeranek,wszystko dobrze mieszamy.Nabieramy porcję mięsa rozpłaszczamy na dłoni,wciskamy w mięsko zielony groszek.Formujemy delikatnie kotlety,panierujemy wbułce tartej,smazmy an rumiano na rozgrzanym oleju
Bardzo ciekawe danie
OdpowiedzUsuńfajny przepis :)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł :) coś dla mojej córeczki, która groszek uwielbia
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuń