środa, 26 lutego 2014

MIELONE NADZIANE ZIELONYM GROSZKIEM

Lubię urozmaicać smak mielonych tak bardzo lubianych w moim domu. Dziś proponuję nadziane zielonym groszkiem


Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
1 jajko
1/4 szkla bułki tartej-do kotletów
1/3 szklanki bułki tartej do panierki
sól pieprz-ok po łyżeczce
2 łyzki majeranku Kamis
1/3 puszki groszku konserwowego 
olej do smażenia

Wykonanie:
Do mięsa wbijamy jajka,dodajemy bułke tartą,sól,pieprz,majeranek,wszystko dobrze mieszamy.Nabieramy porcję mięsa rozpłaszczamy na dłoni,wciskamy w mięsko zielony groszek.Formujemy delikatnie kotlety,panierujemy wbułce tartej,smazmy an rumiano na rozgrzanym oleju

4 komentarze: