Składniki:
4 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
2 łyżki przyprawy do dań słodkich Kamis
2 łyżeczki sody
2 łyżki kakao
2 szkl mleka
2 jajka
słoiczek dżemu- ja użyłam agrest z kiwi Owocowej Rozkoszy
1/2 szklanki oleju
Wykonanie:
Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie. Dodajemy mleko, jajka, dżem i olej, dokładnie mieszamy. Wylewamy do wyłożonego papierem do pieczenia prodiża, pieczemy ok 50 minut.Gotowe posypujemy cukrem pudem lub polewamy polewą czekoladową.
pyszne takie szybkie ciacho :) i jak ładnie ozdobione :)
OdpowiedzUsuńCiasto bardzo smaczne,ale przyozdobione jest super.I można powiedzieć,że goście nawet z zaskoczenia jesli się pojawią to ciasto szybko sie przygotuje i upiecze.
OdpowiedzUsuńco za smakowitości
OdpowiedzUsuńwygląda rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńJa nie mam tej przyprawy można czymś zastąpić albo wcale nie dodać.
OdpowiedzUsuń50min w piekarniku w 180stopniach i ciasto surowe.
OdpowiedzUsuńNie wiem dlaczego tak sie stalo, może piekarnik słabo grzeje, ja tyle czasu pieke w prodizu i jest upieczone. Marta Sztabińska
Usuń