Składniki:
1 jajko
10 dag szpinaku
1 ząbek czosnku
sól morska z pieprzem Kamis młynek
ognista mieszanka przypraw Kamis młynek
niewielka ilość oleju do smażenia
Wykonanie:
Szpinak płuczemy, osuszamy, wrzucamy na rozgrzany olej. Dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Podduszamy aż do wyparowania wody. Wykładamy na talerz,. Na patelnie wbijamy jajko w foremkę serce, oprószamy sola i pieprzem i ognistą przyprawą, Kiedy się zapiecze wykładamy na szpinak.
Fajnie pomyślane jajo ze szpinakiem też tak bym zjadła
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie i tak romantycznie :)
OdpowiedzUsuńDla męża czy narzeczonego na sniadanie serduszko jajeczne mega wspaniale wygląda.Gratuluje wspniałych pomysłów:)
OdpowiedzUsuń