Składniki:
25 dag mąki
15 dag masła
3 łyżki cukru
jajko
sól morska młynek Kamis
masa:
24 dag serka mascarpone
250 ml schłodzonego mleka skondensowanego słodzonego
2 jajka
2 granaty
Wykonanie:
Masło posiekać z mąką, dodać cukier, szczyptę soli,jajko,zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię. Odłożyć na 30 min do lodówki.
Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 20 min w 180 st. Wystudzić.
Mascarpone zmiksować z mlekiem i jajkami. Wylać na ciasto, piec 25 minut w 180 st. Na upieczone ciasto wyłożyć gęsto granat.
mmmmm, pychota
OdpowiedzUsuńPrzepięknie ci wyszło
OdpowiedzUsuńWygląda ładnie ,ale i bardzo dobrze smakuje :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam smak owoców granatu także tarta przepysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńPrzepiękna tarta ! :)
OdpowiedzUsuń