Składniki:
2 opakowania ciasta francuskiego
1/2 kg mięsa mielonego
jajko sól morska prowansalska
1/2 kg mięsa mielonego
jajko sól morska prowansalska
pęczek natki pietruszki
3 ząbki czosnku
3 łyżki bułki tartej
3 ząbki czosnku
3 łyżki bułki tartej
Wykonanie:
Do mięsa mielonego dodajemy jajko,bułke tartą ,posiekany drobno czosnek,natke pietruszki(odkładamy 3 łyżki natki do posypania gotowego dania),doprawiamy sola i pieprzem.Mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnie na odrobinę oleju,obsmażamy do zrumienienia miesa.Ciasto francuskien rozwijamy,każdy płat kroimy na 8 równych kwadratów.Na każdy nakładamy po ok.2 łyżki farszu mięsnego.Zwijamyw rolun,końce zaciskamy.Gotowe ruloniki układamy na papierze na blasze do pieczenia,smarujemy odrobiną rozkłóconego jajka,zapiekamy ok.15 minut w 170 st.Podajemy polane sosem czosnkowym i posypane natką pietruszki
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
wyglądają bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńZ daleka myslalam ze to takie krokieciki , a tu niespodzianka
OdpowiedzUsuńJak tylko spojrzałam na nie od razu wpadły mi w oko
OdpowiedzUsuńSą bardzo smaczne, wato takie zrobić
OdpowiedzUsuńoj muszę wypróbować te pyszności
OdpowiedzUsuńPołączenie z ciastem francuskim wspaniały i na pewno smaczne jedzenie.
OdpowiedzUsuń