poniedziałek, 17 lutego 2014

GULASZ WIEPRZOWY Z ZIEMNIAKAMI

Pyszne danie można powiedzieć jednogarnkowe, należy do tych, które robią się praktycznie same . A to czasami baaardzo ułatwia życie !


 Składniki:
500g mięsa na gulasz ja użyłam szynki
300 g ziemniaków
1 cukinia
puszka pomidorów
2 cebule czerwone
1,5 szkl bulionu warzywnego
1 papryka
1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis
sól morska Kamis młynek
pieprz mielony Kamis
ognista mieszanka przypraw Kamis
olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso kroimy, podsmażamy. Dodajemy pokrojone w piórka cebule. Podsmażamy. Dodajemy bulion. Dokładamy pokrojone  w kostkę ziemniaki, doprawiamy sol, pieprzem papryką. Po ok 15 minutach dodajemy pomidory paprykę pokrojoną w kostkę i tak samo pokrojoną cukinię. Dusimy pod przykryciem ok 30 minut. Doprawiamy do smaku ognistą mieszanka przypraw Kamis.



5 komentarzy: