Składniki:
1,5 kg łopatki
1,5 kg boczku
3 łyżki soli czosnkowej Kamis
1 czubata łyżka majeranku Kamis
1 płaska łyżka pieprzu Kamis
1 łyżeczka ostrej papryki Kamis
500 ml wody
Wykonanie:
Łopatkę i boczek dobrze zmielić. Dodać wszystkie przyprawy, wlać wodę, dokładnie wymieszać,aż mięso całkowicie wchłonie wodę. Mięso ciasno upychamy do słoików na 3/4 wysokości, wstawiamy do garnka z zimną wodą, ok 2 cm poniżej zakrętek. Parzymy ok 2 godzin. Odstawiamy do wystudzenia w zimne miejsce.
TEN TŁUSZCZYK KTÓRY WIDAĆ TO JEST PO BOKACH SŁOIKA NA WYSOKOŚC 3/4 JEST NORMALNIE MIĘSKO :)
Ja też taka robię;) Mąż bardzo ją lubi:)) Pozdrawiam Magda
OdpowiedzUsuńDomowy najsmaczniejszy .
OdpowiedzUsuńo tak, swoje najlepsze :)
OdpowiedzUsuńmniam musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuń