środa, 12 lutego 2014

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

Super ciasto łączące delikatność biszkoptu i smakowitość jabłek, przełamane nutką cytryny. Polecam bo naprawdę pyszne.



 Składniki:
6 jajek
3/3 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
litr dżemu jabłkowego
3 galaretki cytrynowe
polewa czekoladowa
różowy cukier na posypkę
cynamon laska  Skworcu.pl
laska wanilii Skworcu.pl

Wykonanie:
Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy pianę, stopniowo dodajemy żółtka, ubijamy. Dodajemy pomału cukier, miksujemy cały czas, dodajemy mąkę z proszkiem, miksujemy na gładko.Wylewamy na blachę 24x35, pieczemy 25 minut. Studzimy. Biszkopt przekrawamy na pół.
Dżem wkładamy do garnka dosypujemy galaretki,zagotowujemy do wrzenia ciągle mieszając żeby galaretki się rozpuściły.Dodajemy starkowany cynamon, ok 2-3  łyżeczek i środek z połowy laski wanilii. Dobrze mieszamy, wylewamy na ciasto , przykrywamy drugim plackiem, odstawiamy do ostygnięcia. Ostygnięte polewamy rozpuszczoną polewą, posypujemy różowym cukrem.




 
   Wanilia i cynamon pochodzą ze sklepu Skworcu.pl, zapraszam na zakupy: 

http://www.skworcu.com.pl/

      

5 komentarzy:

  1. wygląda bardzo pysznie, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. POSYPKA SWIETNIE WYGLĄDA,A I SAM PLACEK WYGLĄDA BARDZO SMAKOWICIE NA PEWNO WARTO WYPRÓBOWAĆ

    OdpowiedzUsuń
  3. Na biszkopcie jeszcze nie piekłam, musi być lekki i bardzo smaczny

    OdpowiedzUsuń