wtorek, 18 lutego 2014

RAZOWE GOFRY

Gofry to fajny pomysł na smaczne śniadanie czy kolację, u mnie tak bardzo lubiane przez dzieciaki . Moja improwizacja to gofry razowe, pierwszy raz takie zagościły na moim stole i napewno nie ostatni, ciekawe w smaku, przypadły nam do gustu


 Składniki:
4 szklanki mąki razowej pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 szklanki oleju
1 szklanka cukru
1/2  szklanki mleka
1/2 szklanki wody przegotowanej
1 szklanka śmietany 18%
4 jajka
1 łyżka przyprawy do dań słodkich Kamis

Wykonanie:
Do mąki dodajemy resztę składników, wszystko dokładnie miksujemy. Do rozgrzanej gofrownicy nalewamy porcje ciasta, zapiekamy na rumiano. Świetnie pasuje do nich dżem pomarańczowy Owocowa Rozkosz




6 komentarzy:

  1. mmmmmmm, super z taką konfiturką :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Razowe gofry bardzo zdrowe..Najpierw zjeść gofry z pysznym dżemem,a na sam koniec pomarańcze.

    OdpowiedzUsuń
  3. gofry to coś dla mnie, a te wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Naprawdę super w smaku, a ta konfiturka...mniam

    OdpowiedzUsuń
  5. Majka ale takich gofrów to jeszcze nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Spróbuj koniecznie :) pyszne są :)

    OdpowiedzUsuń