niedziela, 1 lutego 2015

KARKÓWKA POD WARZYWNĄ PIERZYNKĄ

Jej przygotowanie zajmuje kilka chwil,a  efekt przechodzi oczekiwania. Dodatek warzyw i sera bardzo fajnie wzbogaca smak karkówki. Idealne danie na niedzielny obiad
 Składniki:
1 opakowanie 40 dg mieszanki warzywnej włoskiej
8 plastrów karkówki
20 dag żółtego sera w kawałku
8 łyżek majonezu
8 lyżek keczupu
sól,pieprz
Wykonanie:
Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Warzywa odmrażamy, osączamy na sicie.Ser tarkujemy. Kotlety układamy na blaszce, zapiekamy ok 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy, układamy na kazdy kotlet porcje warzyw, kładziemy majonez i keczup, posypujemy obficie startym serem.Zapiekamy do rozpuszczenia sera

29 komentarzy:

  1. U mnie wszyscy bardzo lubia karkówkę ale w takiej formie jeszcze jej nie podawałam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł :-) pysznie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłem kiedyś coś podobnego, ale z mieszanką chińską. To danie też zachęca :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z warzywami możemy eksperymentować, ja tez urozmaicam warzywa :)

      Usuń
  4. cudowny przepis, musimy wypróbować
    i zapraszamy do nas
    blotodlazuchwalych.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prost a naprawdę pyszny, zachęcam do wypróbowania :)

      Usuń
  5. Coś dla mnie uwielbiam mięsa z rozpływającym się serem .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To tak jak moi synowie, przepadaja za wszystkim gdzie jest ciągnący ser :)

      Usuń
  6. Dzięki tym warzywkom danie wygląda ślicznie kolorowo :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Obiad, który chce się jeść! Warzywa i mięso i jeszcze ten roztopiony ciągnący ser... Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszny obiadek, z chęcią bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Oj, Kochana pysznie u Ciebie. Z radością zjadłabym u Ciebie taki obiad :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krysiu nie będę pisać żebyś się czestowała bo niestety nie da się tak przez monitor :( Ale jeśli tylko będziesz w moich stronach zapraszam serdecznie, napewno Cię taka karkóweczką ugoszczę :) i nie tylko :)

      Usuń
  10. Fajne połączenie. Koniecznie muszę spróbować zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  11. pięknie i kolorowo no i oczywiście bardzo smacznie

    OdpowiedzUsuń
  12. Ten roztopiony ser do mnie przemawia. :)

    OdpowiedzUsuń
  13. ale smakowite mięsko, na sam widok ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Narobiłaś mi smaku.Bardzo lubię warzywka a do tego karkówka+ser przepyszne musi być

    OdpowiedzUsuń