pół kg filetu z morszczuka
sól,pieprz, słodka i ostra papryka
olej rydzowy Semco
szklanka smietany 30 %
pęczek koperku
sól,pieprz
szczypta suszonych warzyw
Wykonanie:
Filet z moszczuka oprószamy solą, pieprzem , słodką i ostrą papryką. Układamy na blasze do pieczenia, podpiekamy ok 20 minut. Po 10 minutach od rozpoczecia pieczenia skrapiamy olejem rydzowym, zeby nie było suche. Do garnuszka wlewamy smietanę, dorzucamy posiekany koperek. Doprawiamy solą,pieprzem ,suszonymi warzywami. Czekamy aż sos zg,ęstnie je często mieszając . Podajemy rybę na sosie .
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Do przygotowania tej ryby użyłam oleju tłoczonego na zimno- rydzowego.Posiada on jasnożółtą barwę i charakterystyczny smak i zapach, który bardzo mi się spodobał. Zawiera wielką ilość ca 90% kwasów nienasyconych. Są to kwasy niezwykle korzystne dla diety i zdrowia człowieka.W 2009 został wpisany na listę produktów tradycyjnych jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność Unii Europejskiej.
Zapraszam na stronę SEMCO gdzie znajdziecie całą gamę produktów oraz cenne informacje na temat oleji produkowanych w firmie.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Do przygotowania tej ryby użyłam oleju tłoczonego na zimno- rydzowego.Posiada on jasnożółtą barwę i charakterystyczny smak i zapach, który bardzo mi się spodobał. Zawiera wielką ilość ca 90% kwasów nienasyconych. Są to kwasy niezwykle korzystne dla diety i zdrowia człowieka.W 2009 został wpisany na listę produktów tradycyjnych jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność Unii Europejskiej.
Zapraszam na stronę SEMCO gdzie znajdziecie całą gamę produktów oraz cenne informacje na temat oleji produkowanych w firmie.
Szczerze, to chyba morszczuka nigdy nie jadłyśmy. Póki co, to łosoś i pstrąg tęczowy jest naszym pionierem wśród ryb :)
OdpowiedzUsuńSpróbujcie koniecznie, pyszna rybka :)
UsuńMniam! Z wielka chęcią bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
UsuńRybki są cudowne, kocham jeść pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuńIdealna na piątkowy obiad :) dawno nie jadłam ryby z takim sosem pycha.
OdpowiedzUsuńA ja robię tak rózne ryby,w sezonie kiedy mąż przynois seiżo złowione, często tak lina podaję
UsuńI u Ciebie dziś rybka ;) Zdrowo i pysznie!
OdpowiedzUsuńJak ;piatkowo...to rybka :)
UsuńSuper propozycja :-)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńFajna rybka , kusi mnie normalnie . Ciekawe jak smakuje olej rydzowy .
OdpowiedzUsuńBardzo fajny jest, polecam wypróbować :)
UsuńRybka - oj kto jej nie lubi? :D
OdpowiedzUsuń❤
Napewno by się kilku takich znalazło co nie lubią, ja uwielbiam
UsuńTaki sosik do rybki jest super:)
OdpowiedzUsuńOj tak...pasuje idealnie
UsuńWyborna rybka :)
OdpowiedzUsuńAch ten sosik...pysznie!!!
OdpowiedzUsuń:)
Usuńtaki obiadek to ja bym z chęcią zjadła :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń