sobota, 21 lutego 2015

ROLADKI Z MIELONEGO Z SEREM

Pomysł na fajne danie z mielonym mięsem i serem korycińskim. Pyszna propozycja!
 Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z łopatki
1 jajko
pęczek natki pietruszki
3 grube plastry sera korycińskiego swojskiego Czesławy Zarzeckiej
4 łyżki bułki tartej
sól.pieprz
Wykonanie:
Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy posiekana natkę, bułke tartą. Wyrabiamy. Bierzemy na dłoń porcje mięsa, spłaszczamy, na mięso układamy kostki wczesniej pokrojonego sera, formujemy w podłużne roladki. W każdą wbijamy wykałaczkę, układamy na ruszcie w piekarniku, pieczemy ok 25 minut na rumiano.
Do przygotowania roladek użyłam sera korycińskiego swojskiego CZESŁAWY ZARZECKIEJ

40 komentarzy:

  1. Fajne nadzienie z serem korycińskim. Aż chce się jeść

    OdpowiedzUsuń
  2. Nic tylko chwycić jedną roladkę w łapkę i uciekać xD

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności, takie mięsko na patyczki będzie fajne na zbliżający się sezon grillowy

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajny pomysł, kotleciki wyglądają pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Z takim serem są przepyszne kotleciki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. I ten rozpływający ser mniam :-) smacznie

    OdpowiedzUsuń
  7. Klopsiki to ja lubię i jeszcze ten ser :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Majeczko pyszności u ciebie :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Widzę kochana, że ser korycinski na dobre zawitał w Twoim jadłospisie. Musi być pyszny! Danie świetne!

    OdpowiedzUsuń
  10. Z tym serem muszą myć bardzo smaczne. Muszę kiedyś zrobić takie na obiad.

    OdpowiedzUsuń
  11. takie kotleciki to pyszna sprawa. Często przygotowuje je na griluu :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Pycha, połączenie na pewno świetne bez dwóch zdań!

    OdpowiedzUsuń
  13. Super, z serem korycińskim musiały smakować pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. mniam mniam ;)

    http://sk-artist.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  15. Oj uwielbiam te roladki . Nawet nie smakując , już są moje :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Aż mi się zamarzył taki klops i ten wyciekający serek, mniam.

    OdpowiedzUsuń