piątek, 6 lutego 2015

PIECZONY ŁOSOŚ CYTRYNOWY

Chciał nie chciał pora obiadowa nadejdzie szybko i zaraz znów dylemat co podać. Proponuję na piątek pieczonego łososia. Delikatnie doprawiony, cytryna ciekawie zmienia jego smak, nawet wybredny gust będzie zadowolony
 Składniki:
30 dag filetu z łososia
5 plastrów cytryny
sól,pieprz- świeżo mielone
ostra papryczka
słodka papryka
olej lniany łyżka
Wykonanie:
Łososia oprószamy solą, pieprzem, obiema paprykami.Układamy w piekarniku na blasze, łososia obkładamy plastrami cytryny przykrywamy folią aluminiową. Po 15 minut od zaczęcie pieczenia odkrywamy,skrapiamy olejem, zapiekamy jeszcze 10 minut odkrytego.

35 komentarzy:

  1. pyyyycha :)
    uwielbiam tą rybkę pod każdą postacią :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie! Dobra ryba nigdy nie jest zła!

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak, masz rację cytryna do łososia pasuje idealnie. Ja jeszcze robiłam z pieczonymi pomidorami. Uwielbiam łososia. Może to dla mnie podpowiedź... co na obiad?

    OdpowiedzUsuń
  4. Typowo piątkowe danie. Rybka wygląda zachęcająco.

    OdpowiedzUsuń
  5. Losos pod kaxda postacia jedt pyszny ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Hmmm... jestem ciekawa jak smakuje :D ale do tego trzeba mieć zdrowy brzuszek... a potem niestrawności. :D .Ale warto taki grzech zrobić :D Zapraszam serdecznie http://fashiongirlslove1.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Pieczonego łososia nigdy nie odmówimy :D Wbijamy na obiad, więc przyszykuj dodatkowe dwa talerze albo jeden (podzielimy się) :P

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam łososia :-) pyszny obiadek :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Często tak robię łososia, podaję na warzywach - pyszny!

    OdpowiedzUsuń
  10. Przez Ciebie dziś sobie zrobię - uwielbiam ŁOSOSIA!~:]

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam łososia. Przyznam, że nigdy nie jadłam z papryką :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Łososia kocham pod każdą postacią :) Pyszny obiad miałaś :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Łosoś to ryba, którą po prostu uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Dawno nie jadłam łososia,a ten taki smakowity:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Wprost ubóstwiam tak przyrządzonego łososia!

    OdpowiedzUsuń
  16. Można od czasu zjeść , przeszkodą czasem jest wątroba ale na jakiś czas można sobie pozwolić.

    OdpowiedzUsuń