niedziela, 1 lutego 2015

PODLASKA A'LA BRUSCHETTA

Ser koryciński Swojski Czesławy Zarzeckiej smakuję w różnych daniach. Zawsze tak samo zaskakuje smakiem. Dzisiaj proponuję dobrze znaną Nam wszystkim bruschettę, ale na mój podlaski smak. Koryciński ser, grzybki z Puszczy Augustowskiej, ogóreczki z podlaskiej ziemi...papryczki chili z mojej hodowli.(też Podlaskie )Pycha!
Składniki:
1 bagietka
kilka plastrów sera korycińskiego swojski Czesławy Zarzeckiej naturalnego 
kilka grzybków marynowanych: prawdziwki, podgrzybki małe
kilka małych ogóreczków konserwowych
kilka papryczek chili lub ewentualnie paski słodkiej papryki
mieta do dekoracji
Wykonanie:
Bagietke kroimy w dość grube plastry,opiekamy w piekarniku. Na opieczoną bułkę kładziemy plaster sera a na niego ogóreczki, grzybki oraz po papryczce chili. Ozdabiamy miętą. Jesli chcemy po nałozeniu sera mozemy zapiec go delikatnie tym samym rozpuszczając, nastepnie wykładamy resztę składników


Wszystkich Was zapraszam na stronę pani Czesławy po zakup tego pysznego sera. Wybór smakowy jest ogromy, polecam . Wystarczy KLIK i już jesteś na stronie .

22 komentarze:

  1. haha, genialna nazwa! uwielbiam takie swojskie smaki i mimo że jest już wieczór, idę po plaster sera;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z takim serem musi być swojsko, nawet nazwa musi przywoływać na myśl nasz region :)

      Usuń
  2. cudowny przepis, musimy wypróbować
    i zapraszamy do nas
    http://blotodlazuchwalych.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szybko się robi, więc próbujcie, u Was już byłam i napewno zaglądać będę :)

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Grzybków u Nas w sezonie pod dostatkiem , zapraszam :)

      Usuń
  4. Mniam zjadłabym taką kanapeczkę :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. wow jakie zdjęcie - rewelacja :)
    baaaardzo zachęcające

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajnie podane . Ser i grzybek fajny smak :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Taka modyfikacja musi smakować wyjątkowo :) Jak się ma dobre składniki to wszystko jest smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. właśnie mam robić tradycyjna bruschette, w takiej odmiennej wersji nie widziałam, wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Zjadłabym oj zjadła te grzybki serek mniam. Je się oczami

    OdpowiedzUsuń
  10. Takie kanapki to bym codziennie mogła jeść.

    OdpowiedzUsuń
  11. bardzo pyszne kanapeczki :)

    OdpowiedzUsuń